Droga Użytkowniczko, Drogi Użytkowniku, klikając AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU wyrazisz zgodę na to aby Rachunkowość Sp. z o.o. oraz Zaufani Partnerzy przetwarzali Twoje dane osobowe takie jak identyfikatory plików cookie, adresy IP, otwierane adresy url, dane geolokalizacyjne, informacje o urządzeniu z jakiego korzystasz. Informacje gromadzone będą w celu technicznego dostosowanie treści, badania zainteresowań tematami, dostosowania niektórych treści do lokalizacji z której jest odczytywana oraz wyświetlania reklam we własnym serwisie oraz w wykupionych przez nas przestrzeniach reklamowych w Internecie. Wyrażenie zgody jest dobrowolne.

Klikając w przycisk AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU wyrażasz zgodę na zapisanie i przechowywanie na Twoim urządzeniu plików cookie. W każdej chwili możesz skasować pliki cookie oraz ograniczyć możliwość zapisywania nowych za pomocą ustawień przeglądarki.

Wyrażając zgodę, pozwalasz nam na wyświetlanie spersonalizowanych treści m.in. indywidualne rabaty, informacje o wykupionych przez Ciebie usługach, pomiar reklam i treści.

AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU

Logowanie

email:

hasło:

 

 

Logowanie za pomocą emaila

Jeżeli nie pamiętasz hasła albo nie masz konta, to wyślemy na Twój email wiadomość weryfikującą. Po kliknięciu w link z emaila będziesz zalogowany na urządzeniu do chwili wylogowania.

email:

Klikając w poniższy link zgadzasz się na zapisanie podanych w formularzu danych i wykorzystywanie ich zgodnie z polityką przetwarzania danych dostępną w dokumencie ⇒Polityka przetwarzania danych osobowych (RODO)⇐

 

Logowanie do za pomocą emaila

Sprawdzanie danych....

Kasa fiskalna u cukiernika – on-line czy starego typu

Krzysztof Hałub

Producent słodyczy na zamówienie może mieć obowiązek używania od 1.01.2021 kas on-line albo nie. Zależy to od tego, czy umożliwia konsumpcję wyrobów na miejscu, w lokalu.

Pierwsza została wydana na wniosek osoby prowadzącej pracownię cukierniczą, w której odbywa się wyłącznie: produkcja wyrobów cukierniczych, przyjęcie zamówienia w formie telefonicznej/elektronicznie, odbiór w punkcie wydawczym i zapłata za zamówiony produkt. Pracownia jest otwarta w nieregularnych godzinach pracy i nie we wszystkie dni tygodnia. W lokalu nie ma wydzielonego miejsca na konsumpcję, w którym klient mógłby spożyć zamówione słodycze czy ciepłe lub zimne napoje – tego typu usługi nie są świadczone. Cukiernik oferuje również przywóz pod wskazany adres zamówionych wcześniej wyrobów.

Wyświetlono 13% treści artykułu