Zamówienie-Koszyk
Dokończ - Edytuj - Anuluj

Konkurs na najlepszy raport roczny za 2020 r.

Instytut Rachunkowości i Podatków ogłosił wyniki XVI edycji konkursu The Best Annual Report.

Konkurs, którego partnerem jest GPW w Warszawie S.A., promuje raporty roczne o największej wartości użytkowej dla akcjonariuszy i inwestorów. Biorą w nim udział spółki z rynku regulowanego, które sporządzają skonsolidowane sprawozdania finansowe według MSSF/MSR, a także spółki z rynku alternatywnego, raportujące według uor lub MSSF/MSR.

Jest to kolejna „pandemiczna” edycja konkursu. Raporty zawierają informacje, jak spółki publiczne radzą sobie w tym trudnym okresie, czy liderzy pozostają liderami, jakie są „nowe odkrycia” i kierunki zmian w raportowaniu. Kapituła konkursu analizowała m.in. wpływ epidemii COVID-19 na działalność spółek sektora finansowego i prywatnego, a także sposób jego przedstawienia.

Wyświetlono 22% treści artykułu